Studiebegeleiding Maltha ook dit jaar weer op Kampong

Wist u dat SV Kampong zijn eigen 'Maltha studiecoaching Kampong' heeft achterin het clubhuis op de 1ste etage? En dat wij op deze locatie alle diensten verlenen met dezelfde hoogstaande kwaliteit als bij de andere vestigingen?
Wij zijn er voor de basisschoolleerlingen vanaf groep 4, leerlingen van de middelbare school en Master studenten.
Loop even binnen of maak een vrijblijvende afspraak. Wij staan u graag te woord.

                  

Schrijf nu in vóór 15 oktober 2017 en ontvang de eerste maand begeleiding GRATIS . Dit geldt voor de 3-, 4- of 5-daagse studiebegeleiding en huiswerkClass.

 

Help, mijn kind gaat naar de brugklas!

Waarschijnlijk herinnert u zich nog wel uw eigen brugklas(periode). Een spannende overgang van de basis- naar de middelbare school. In groep 8 voelen kinderen zich vaak groot, omdat zij de oudsten van de school zijn. Op de middelbare school komen ze in een andere wereld, waar ze juist de jongsten zijn. Waar loopt uw kind zoal tegenaan als hij of zij naar de brugklas gaat?

Verandering

De brugklas heet niet voor niets “brugklas”. Het is een periode om te wennen aan de nieuwe realiteit. Er zijn nieuwe vakken, nieuwe klasgenoten, de lessen worden door verschillende leraren gegeven in verschillende lokalen, de school is groter en de manier van leren is totaal anders. Dit kan hartstikke spannend zijn, omdat kinderen niet altijd weten wat ze kunnen verwachten en niet weten hiermee om te gaan. Ook voor u als ouder ontstaat er veel onzekerheid want juf Jannie, uw steun en toeverlaat, is er ineens niet meer en zijn er nu een stuk of tien andere gezichten voor haar in de plaats gekomen.

Goede voorbereiding voor de komende schooljaren

Het is cruciaal dat aankomende brugklasleerlingen zich goed kunnen voorbereiden op deze nieuwe en vaak ingewikkelde wereld. Hoe sneller je als brugger op je gemak voelt, weet hoe dingen geregeld zijn, je nieuwe studievaardigheden aanleert, je snel thuis gaat voelen in deze nieuwe “studie” wereld des te beter je kan gaan presteren.

Beoordeling en toetsing

Uw kind wordt op verschillende manieren beoordeeld op de middelbare school. Zo zijn er onder andere repetities, schriftelijke overhoringen en mondelinge overhoringen. De best aansluitende voorbereiding verschilt per type toets.
De kern van een goede voorbereiding is herhaling en actief leren. Er zijn verschillende manieren om het geheugen te helpen nieuwe stof op te slaan. Zo kan je voor zaakvakken, zoals geschiedenis en aardrijkskunde, bijvoorbeeld een Mindmap maken of leren hoe je zelf overhoorvragen kunt maken. Exacte vakken moeten veel geoefend worden. Er zijn uiteraard nog vele andere manieren om te leren, het verschilt per kind wat het beste werkt. Kortom, de brugklas is een spannende periode met veel veranderingen. Onze brugklasbegeleiding zorgt ervoor dat uw kind zich snel thuis gaat voelen, dus op een natuurlijke wijze kan gaan presteren en de komende studiejaren zelfstandig verder kan gaan.

Als u meer informatie wilt of vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak via 030-2293579 (algemeen secretariaat) of 06-51253165 (vestigingsmanager mw. MSc Annemijn van Ravenhorst). De koffie staat klaar.

SV KAMPONG FEDERATIE WEBSITE

#CRICKETNL

   

 

 

 

 

Banner

 

 

 

 

 

site: IanusWeb