Charles Verheyen Fonds

Het Charles Verheyen Fonds is opgezet door Charles Verheyen met als belangrijkste doelstelling het jeugdprogramma van SV Kampong Cricket te stimuleren en ondersteunen.

Charles Verheyen is van onschatbare waarde geweest voor SV Kampong en met name Cricket. In 1974 werd hij gevraagd de cricketafdeling van SV Kampong nieuw leven in te blazen. Voordat hij aan deze klus begon had hij al een grote bijdrage geleverd aan de organisatie van het EK Hockey en had hij voor de voetbalafdeling een 5-jarenplan opgesteld. Vol energie begon hij aan zijn klus om de cricketafdeling opnieuw organiseren en de basis hiervoor was de jeugd. Wandelend langs de voetbalvelden overtuigde hij de jeugd om ook te gaan cricketen. Dankzij zijn enthousiasme en tomeloze inzet groeide de jeugdafdeling en vormde dit de basis voor een geweldige opleving van de cricketafdeling, waar wij tot op de dag van vandaag de vruchten van plukken.

Charles Verheyen is ruim tien jaar voorzitter geweest van Kampong Cricket en heeft de club opgetild en groot gemaakt, wat resulteerde in verschillende landskampioenschappen bij de mannen en de vrouwen. Na zijn voorzitterschap is hij zeer betrokken gebleven bij cricket en heeft hij veel betekend voor de organisatie van het jeugdcricket in Nederland. Een van de activiteiten die hij destijds heeft opgepakt is het opzetten van het Charles Verheyen Fonds – gericht op de jeugd.

 

 

 

 

Charles Verheyen is vanwege zijn grote diensten voor SV Kampong benoemd tot erelid van de vereniging en in 2008 is het Cricketpaviljoen naar hem vernoemd: ‘Het Charles Verheyen Paviljoen’.

 

Charles Verheyen is in september 2011 overleden en het is nu aan ons om zijn goede voorbeeld te volgen en zijn erfenis op te pakken. Wij doen dit ondermeer door in de geest van Charles Verheyen het ‘Charles Verheyen Fonds’ te onderhouden, uit te breiden en te gebruiken voor de ontwikkeling en ondersteuning van jeugdcricket op SV Kampong.

Wil je meer weten over het Charles Verheyen Fonds en donateur worden? Neem dan contact op met Floris Jansen (e) verenigingsmanager@kampongcc.nl).

 

SV KAMPONG FEDERATIE WEBSITE

#CRICKETNL

   

 

 

 

 

Banner

 

 

 

 

 

site: IanusWeb