De vereniging

Kampong Cricket is een levendige, 114 jaar oude, vereniging met rond de 140 leden. We spelen met 1 vrouwenteam (i.c.m. Hilversum) en 5 mannenteams in de competitie. Het 1ste mannen elftal speelt in de Hoofdklasse, evenals de vrouwen. Beide teams spelen ook in de Twenty20 (een korte vorm) competitie. Eén van de mannenteams speelt op de zaterdag in de ZaMi competitie, een heel sociale manier van cricketspelen, evenals de ZoMi-ploeg op de zondag.
Inmiddels hebben we in elke jeugdcategorie een team in de competitie: U10, U12, U14 en U16 (samen met Salland CC).

We zijn een ambitieuze en sociale vereniging met een plek voor cricketers van elk niveau en vele nationaliteiten. We beschikken over een van de zes graswickets in het land en daar zijn we trots op! Het onderhoud is tijdrovend en kostbaar maar het spelen op gras is speciaal en dat maakt de club bijzonder. Elke zomer spelen internationale teams op Kampong, dames en heren, jongens en meisjes. Het graswicket wordt onderhouden door een groep vrijwilligers die met veel enthousiasme en kennis werken aan topwickets. In 2016 is het veld rond het graswicket geheel gerenoveerd en zal het even duren voordat het veld weer bespeelbaar is.

Elk jaar zijn we druk met het geven van clinics op basisscholen in de buurt. Kampong is al vijf jaar lang de plaats waar de finale van 'The Cricket Challenge', het crickettoernooi voor tweetalig onderwijs op middelbare scholen, plaatsvindt. 

Kampong Cricket maakt onderdeel uit van de Federatie S.V. Kampong samen met Hockey, Voetbal, Tennis, Squash en Jeu de Boules.

 

SV KAMPONG FEDERATIE WEBSITE

#CRICKETNL

   

 

 

 

 

Banner

 

 

 

 

 

site: IanusWeb