Accommodatie - Graswicket

 

We spelen op de velden van de voormalige 'Domeinen' aan de Mytylweg in Utrecht van 1 mei tot 1 september.

We beschikken over een eigen cluhuis: het Charles Verheyen Paviljoen met een gezellig terras.

Het eerste (hoofd-)veld beschikt over een graswicket met 13 strips.

Het tweede veld heeft een kunstgraswicket en er is een derde kunstgraspitch achter het eerste veld waar gespeeld kan worden als het graswicket niet beschikbaar is. Verder beschikken we over een aantal grasoefenpitches en een oefenkooi met kunstgras. Er zijn 4 kleedkamers en een aparte umpireskleedkamer.

Voor vragen over de accommodatie en over het gebruik daarvan kunt u terecht bij verenigingsmanager Floris Jansen: (m) 06-46789230, (e) verenigingsmanager@kampongcc.nl


 

Graswicket

Kampong is een van de zes Nederlandse  verenigingen met een 'graswicket'. Net zoals bij Wimbledon op gras wordt getennist, zo wordt in Engeland op gras gecricket, en niet zoals meestal in Nederland op kunstgraspitches. De pitch is een strook van zo'n 30x3 meter waarop de bal gebowled (gegooid) en gebat (geslagen) wordt. Het aantal graspitches samen heet een 'square'. 

De square bestond uit 6 pitches, maar is in 2013 gedraaid en uitgebreid. Vanaf toen heeft Kampong Cricket 13 strips en een 'pop up' systeem voor beregening.
Daarnaast is het veld uitgebereid, waardoor er een cricketveld is ontstaan waarop officiële internationale eendaagse wedstrijden (ODI) kunnen worden gespeeld door het Nederlands heren elftal.

De square wordt onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers, die ervoor zorgt dat er van mei tot september gespeeld kan worden door zowel Kampong-elftallen als nationale KNCB-teams en vele bezoekende touringteams.

SV KAMPONG FEDERATIE WEBSITE

#CRICKETNL

   

 

 

 

 

Banner

 

 

 

 

 

site: IanusWeb